Seria de provocări din cartea lui David Goggins- „Nu mă poți răni"
Actualizată în: 16 aug.
Provocarea 1/10, 2/10, 3/10, 4/10, 5/10, 6/10, 7/10
📍Provocarea 1
Nu lăsa problemele/ obstacolele întâlnite să te acapareze și să te controleze. Adresează-ți singur propriile întrebări.
Cu ce tip de probleme am de-a face? Mă simt vreodată nesigur? Ce-mi limitează creșterea și succesul? Îmi stă cineva în cale? Nu sunt apreciat și înțeles? Care sunt șansele pe care le am? Sunt propriul meu obstacol?
Începe o listă/ un jurnal sau pur și simplu scrie în notițele telefonului mobil. Găsește răspunsul! Realizează și schimbă-te! Luptă pentru tine!
📍Provocarea 2
Este timpul să te privești în ochi și să fii dur și real. Este vorba despre a face primul pas spre a deveni adevăratul tu!
Orice nesiguranță, vis, obiectiv au un răspuns. Privește-te în oglindă, vezi imaginea de ansamblu, care îți dezvăluie adevărul. Nu o mai ignora. Folosește Oglinda Responsabilității în avantajul tău!
Scrie-ți pe post-it-uri toate gândurile și lipește-le pe oglindă. Continuă acest procedeu până când obiectivul final e realizat. Nu uita că îmbunătățirea sinelui necesită dedicare și disciplină.
📍Provocarea 3
Ieși mereu din zona de confort! Notează toate lucrurile pe care nu le faci cu plăcere sau care îți dau o stare proastă. Mai ales când sunt benefice pentru tine. Acum fă unul dintre ele. Încă o dată.
Trebuie să înțelegi că nu este vorba despre a-ți schimba viața instantaneu, ci despre a mișca acul puțin câte puțin. Te anunț de acum, cusătura nu este finisată niciodată, i se adaugă noi și noi provocări.
De ce spun asta? Ei bine, de multe ori alegem să ne concentrăm pe punctele noastre forte, mai degrabă decât pe cele slabe. De aceea, folosește acest sfat din Provocarea 3 pentru a-ți transforma slăbiciunile în atuuri.
📍Provocarea 4
Alege orice situație competitivă în care te afli acum. Cine este adversarul tău? Este profesorul, antrenorul, șeful sau un client indisciplinat? Indiferent de modul în care te tratează, există o modalitate nu numai pentru a le câștiga respectul, ci și de a schimba rolurile. Excelență.
Aceasta poate însemna să iei 10 la un exam, să vii cu o propunere ideală sau să atingi un obiectiv de vânzări. Oricare ar fi, muncește la acel proiect/ acea materie cum nu ai făcut-o niciodată.
Țintește peste standardul impus și depășește-l! Crede în tine și nu te lăsa influențat de poziția altora! Continuă și demonstrează de ce ești capabil!
📍Provocarea 5
Este timpul să vizualizezi! O persoană obișnuită are 2000-3000 de gânduri pe oră. Concentrează-te doar pe lucrurile pe care le poți schimba!
Alege orice obstacol din în calea ta, stabilește obiectivul și vizualizează depășirea sau atingerea lui. Din păcate, această observare nu înseamnă doar visarea cu ochii deschiși, ci remarcarea/sesizarea provocărilor care pot apărea și determinarea unei soluții în a le aborda.
Însă, nu te poți pregăti pentru orice, de aceea, trebuie să te angajezi în vizualizarea strategică din timp. În acest mod, vei deține analiza completă.
Aceasta înseamnă, de asemenea, să obții răspunsul la întrebări simple, de care ai nevoie.
De ce faci asta? Ce te conduce spre această realizare? Ce ți-a întărit mintea?
Nu uita, toate aceste strategii sunt eficiente doar dacă depui efort!
📍Provocarea 6
Fă inventarul borcanului tău cu bomboane.
Ce reprezintă acesta? Întreaga ta colecție de realizări bifate până în acest moment. Asta mai include obstacolele pe care le-ai depășit și acele sarcini minore pe care nu le-ai putut face mai devreme în viață, dar după a doua sau a treia încercare ai reușit.
Simte aceste câștiguri și cum a fost să depășești chinul și toți adversarii întâlniți.
Borcanul cu bomboane este scurtătura pentru a prelua controlul asupra propriului proces de gândire, cu scopul de a te motiva și a-ți reaminti ce ai realizat.
Folosește-l în acest fel! Ideea aici nu este să te faci să te simți ca un erou. Însă, trebuie să deții aceeași atitudine de învingător și să folosești energia și încrederea oferită de acele realizări din trecut pentru a produce alte bomboane!
📍Provocarea 7
Obiectivul principal este de a începe să-ți elimini limitatorul creierului.
Cum reușești acest lucru? Ei bine, sarcina ta este să împingi dincolo de punctul tău normal de oprire. Să nu finalizezi ceea ce ai început atunci când ești obosit, ci doar atunci când simți că ți-ai îndeplinit obiectivul și depășit standardele.
Viața este un joc al minții. Singura persoană împotriva căreia concurezi ești tu însuți. Continuă procesul și, curând, vei realiza zilnic ce îți părea imposibil.