top of page
Interior of Book Store
Caută

Războiul care mi-a salvat viața- Kimberly Brubaker Bradley

Actualizată în: 7 aug. 2023Rezumat


Ada și Jamie locuiesc împreună cu mama lor în Londra. Ada, fiind oloagă, trebuie să stea în casă pentru a nu fi în văzul lumii. Cel puțin asta este părerea mamei ei, căreia îi este rușine de propria ei fiică.

Ada este supusă la munci casnice, dar și la o durere cumplită, fizică, din cauza piciorului strâmb, și morală din pricina singurătății. Jamie reușește să se adapteze vieții londoneze și reușește să-și facă prieteni noi, fără ajutorul surorii lui mai mari.

Aceste evenimente se desfășurau în timpul celui de al Doilea Război Mondial, Londra urma să fie bombardată. De aceea, cei doi frați au fost nevoiți, împreună cu alți copii, să își găsească o nouă casă.

Ada și Jamie ajung în orașul Kent și sunt adoptați de o doamnă cu înfățișarea dură, dar cu sufletul mare, Susan Smith. Ada primește cârje, îl călărește pe Untișor, calul lui Susan. Descoperă lumea cu proprii ei ochi, nu doar din descrierile lui Jamie. Îl cunoaște și pe Fred, un pasionat de călărie. Se atașează chiar și de Lady Thorton, chiar dacă la început e denumită drept ,,femeia cu chip de oțel”.

Însă, cea mai mare realizare din întregul șir de schimbări provocate de această mutare, este prietenia cu Maggie, care joacă un rol important în recuperarea și redescoperirea Adei.

Totul decurge comform așteptărilor până când, mama adevărată a celor doi frați își dorește ca cei doi copii să-i fie alături în vechiul apartament londonez, departe de Susan, Untișor și de toți prietenii făcuți.

În Londra, războiul devine tot mai incins și intens, ajungându-se la bombardamente. Ada și Jamie reușesc să evite pericolul și se reîntâlnesc cu Susan, care ajunge în Londra pentru a-i salva pe cei doi frați.

Decizia lui Susan de a merge și a-i readuce în orașul Kent, pe Ada și Jamie, îi salvează viața. Casa ei a fost lovită, din plin și distrusă de o bombă germană.


Ada și Jamie vor locui împreună cu Susan? Se vor întoarce aceștia la Londra? Unde e Untișor, a supraviețuit bombardamentului?


Da, sunt convinsă că sunteți nerăbdători să aflați toate răspunsurile. Și eu simt același lucru!

De aceea, tot ce trebuie să facem e să stăm cu ochii pe următoarele postări ale Fetei cu Cărțile și vom afla numaidecât!


29 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page