top of page
Interior of Book Store
Caută

Motivația cititorilor

Actualizată în: 26 nov. 2023


✏️ Nu poți trece la capitolul următor fără să-l citești pe cel curent. Exact același procedeu se aplică și în viață. Prezentul e prioritatea și realitatea momentană. Ceea ce urmează are nevoie de tine, cel care citește acest mesaj, să-și trăiască și să-și parcurgă propria poveste pas cu pas, să-i urmeze firul corect al întâmplărilor.✏️ Nu regreta nicio zi din viața ta! Zilele bune aduc fericire. Zilele în care nu ne simțim în largul nostru și credem că totul merge cum nu se poate mai rău, adaugă experiență în pachetul vieții. Cele mai urâte zile, vin cu lecții de înțeles, iar cele mai bune zile, cu amintiri de neuitat.

Exact același lucru se aplică și în povestea asta cu cărțile. De aceea, îți dau următorul sfat: Nu regreta nicio carte parcursă!

Poate nu ți-a adus un plus în întreaga ta colecție de cititor înfocat sau, cel puțin, asta crezi acum. Dar, ceva în străfundul tău, tot a reușit să schimbe, ai realizat ce gen literar îți face plăcere să-l descoperi!

O mare realizare... Cititorii sunt tare nehotărâți uneori!✏️ Nu te opri când ești obosit, oprește-te doar atunci când ești gata!

Te poți ghida după această afirmație și în lectură. Cartea te așteaptă nerăbdătoare să-i împlinești dorința și să o continui! Ce mai aștepți? Ai obosit cumva?✏️ Uită de greșeală și învață lecția!

Poți crede sau nu, personajul care te dezamăgește acum, își poate schimba complet înfățișarea, comportamentul sau rolul pe care îl joacă.

De aceea, dacă spusele mele se adeveresc, ceea ce trebuie să reții este modul, schimbarea suferită de acel personaj și să o aplici și tu în propria poveste.✏️ Viața este precum un tren, iar tu ești conductorul ei.

Fiecare vagon reprezintă un alt capitol/o altă etapă din călătoria pe care o deții. Locomotiva, însă este centrul tău de comandă, sufletul și mintea.

Aceleași reguli, se aplică și în minunata poveste a cărților.

Tu, cititorule, ești deținătorul propriului tren (genul literar), care cuprinde vagoanele (cărțile) și locomotiva (gândurile, ideile, sentimentele tale identificate pe tot parcursul lecturii).

40 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Știai că #3

bottom of page