top of page
Interior of Book Store
Caută

Anotimpul albinelor- Lindsay Eagar

Actualizată în: 29 sept. 2023


Rezumat

Acolo unde există albine, există viață și un Copac Magic. Într-un tărâm afectat de secetă, unde doar poveștile bunicului Serge mențin amintirile prezente, albinele nu pot supraviețui. Ei bine, acest lucru se va schimba, după o lungă perioadă de timp, fiul își va revedea tatăl, iar acest lucru va declanșa o călătorie în lumea poveștilor bunicului Serge, dar și drumul de readucere în deșertul fierbinte, a albinelor dispărute. Aici intervine Carol, singura care își înțelege cu adevărat bunicul și istorisirile acestuia. Demența lui Serge nu o poate împiedica, legătura proaspăt formată, va birui.

Deși, pe parcurs se va confrunta cu diverse obstacole, vinderea fermei, opoziția tatălui, dar și mutarea bunicului, Carol va izbuti să-i ofere o ultimă vizită lui Serge, la ferma mult iubită, mângâiat de tandrețea ploii și acompaniat de proaspetele sosite, albinele.


Finalul, provoacă o stare de tristețe și nostalgie, compensată cu decizia tatălui de a păstra ferma și îi oferă cititorului misiunea de a răspândi mai departe Povestea Copacului Magic, dar și noua țesătură, Povestea lui Carol.


,,Albinele aduc ploaia”


Să îi dăm crezare bunicului Serge și să ne avântăm în lectură. Vom depăna împreună poveștile Copacului Vieții și vom descoperi misterele dulapului cu amintiri ale bunicii Rosa. Să vă pregătiți de zbor, hai să croim propria poveste!


Culoarea emoțională a cărții


Orice carte poate fi asociată cu ajutorul unei culori, ei bine, eu am descris această carte, cu ajutorul a două: galben și albastru.


Galben- albinele, soarele arzător

Albastru- cerul, învelișul magic al deșertuluiLegătură copertă-conținut


În general, coperta este oglinda cărții, unde putem regăsi elementele cheie ale poveștii. În cazul nostru, albinele și Copacul Vieții, care reprezintă esența, miezul acestei cărți, factorii care au înfrumusețat călătoria noastră alături de Carol și bunicul Serge.Fragmentul preferat


O carte e o nouă aventură. Cu fiecare părticică descoperită, misterele se deslușesc, poveștile se deapănă, iar prietenia dintre un bunic și o fată ia naștere. Pe tot parcursul poveștii, Carol reușește să-și înțeleagă bunicul, lucru care schimbă percepția asupra vacanței la fermă. Acest lucru îl demonstrează fragmentul din capitolul 24, părticică încărcată de tristețe, dar și care transmite un mesaj profund cititorului, acela de a rămâne mereu aproape de cei dragi, în orice moment dificil în care s-ar afla. În viață poți avea parte de schimbări, obstacole, provocări, care pot fi depășite doar cu ajutorul familiei, dar și albinelor, care ne ghidează în zborul experienței și al trăirii.Concluzie


O călătorie care le are pe toate: mister, povești, prietenii, amintiri de neuitat, un bunic de neînlocuit și albinele magice.

83 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page