top of page
Interior of Book Store
Caută

Anne Frank- Anexa- trădarea- lagărul- sfârșitul tragic

Actualizată în: 3 dec. 2023

,,Jurnalul Annei Frank” este scrierea care se finalizează cu un val de confuzie, o ceață densă, de care greu scăpăm.

Ce s-a întâmplat cu Anne Frank și cu ceilalți locatari ai Anexei secrete? Este întrebarea pe care am adresat-o și eu la ultimul gând al protagonistei noastre din data de 1 august 1944. O convorbire normală cu Kitty, care apare pe pagina finală a jurnalului.

Cum a fost descoperită / localizată Anexa secretă? Sunt două ipoteze, trădarea sau descoperirea accidentală a ascunzătorii. Cert este că, la 4 august 1944, poliția germană a arestat toate cele 8 persoane găsite în ascunzișul inteligent amplasat (în spatele unui raft cu cărți). Au fost deportați în lagărele de concentrare și ulterior, au decedat din pricina oboselii, a efortului și a muncii fizice, a igienei catastrofale care a provocat și apariția epidemiei de tifos, un factor fatal pentru Anne și Margot Frank.

Singurul supraviețuitor al masacrului, Otto Frank a îndeplinit dorința fiicei sale și a publicat însemnările într-o carte. (a compus din cele două versiuni, una finală, prescurtată, care a fost cea publicată)

Autenticitatea jurnalului a fost intens disputată, cercetătorii însă au examinat în amănunt scrierile, analizând hârtia, materialele de scris și au ajuns la concluzia că acesta este cel original.


37 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Știai că #3

bottom of page