top of page
Interior of Book Store
Caută

Știai că lectura poate crește durata de viață a cititorilor?

Actualizată în: 19 ian.

Un studiu realizat de Universitatea Yale a descoperit că lectura poate crește durata de viață a cititorilor. În plus, cercetătorii au confirmat faptul că această corelație se aplică în cazul cărților, nu și al ziarelor sau al revistelor, deoarece acestea sunt mai antrenante și stimulante pentru cei pasionați de citit.


De ce îți prelungesc viața câteva ore de citit pe săptămână?


Lectura, un obicei cotidian, care nu doar că te ajută să evadezi în lumea ficțională, dar îți reduce stresul acumulat pe parcursul zilei și îți menține mintea stimulată.


Cât timp ar trebui să dedici cititului în fiecare săptămână?


Același studiu precizat, a afirmat că persoanele care citesc pentru aproximativ 3 ore și jumătate pe săptămână trăiesc cu aproape 2 ani mai mult decât cele care nu o fac deloc.

Studiul a analizat datele de la 3.635 de participanți cu vârsta de peste 50 de ani. În general, pe parcursul unei perioade de 12 ani, 33% dintre cei care nu citeau deloc au decedat, în comparație cu un procent de 27% pentru cititorii care dedică lecturii cel puțin 3 ore și jumătate pe săptămână. Cei care au realizat studiul au declarat că acest avantaj există, chiar și după ce au analizat alți factori (vârstă, educație, situație financiară, stare civilă).


Acum că ai aflat că orele de citit îți prelungesc viața, ce titluri adaugi pe lista ta de lecturi?Postări recente

Afișează-le pe toate

Știai că #3

bottom of page